Listové těsto necháme povolit při pokojové teplotě. Poté jej rozválíme na dva co nejtenčí pláty. Jeden plát potřeme měkkým máslem a překryjeme druhým plátem. Opět převálíme válečkem – aby se oba pláty k sobě spojily. Nyní si rádýlkem nakrájíme těsto na pravidelné trojúhelníky a doprostřed každého dáme trochu lískooříškové pomazánky. Zavineme do tvaru croissantu (rohlíčku či půlměsíce) a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 12 až 15 minut dorůžova.
Poznámka: Croissant (čteme kroasán) je pečivo pocházející původem z Francie. Croissant francouzsky znamená půlměsíc a poukazuje tedy na jeho tvar. Je vyroben z máslového těsta a může být plněný sladkými náplněmi (např. čokoládou nebo marmeládou) nebo slanými náplněmi (sýrem, špenátem apod.).
2 komentáře pro článek Rychlé croissanty z listového těsta